Centra Algemeen Welzijnswerk 


 

Bron 

 

Centra Algemeen Welzijnswerk, Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Definities

De 11 Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW) helpen mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Het kan gaan om problemen met een moeilijke relatie,  persoonlijke moeilijkheden, financiële, administratieve, juridische of materiële problemen of problemen in het gezin, de familie of de ruimere sociale omgeving. De CAW’s bieden ook hulp aan slachtoffers en daders van geweld, misbruik en betrokkenen van verkeersongevallen en misdrijven.

Daarnaast geven de CAW’s steun aan diegenen die het moeilijk hebben zodat ze zelf terug verder kunnen. Ze versterken de mogelijkheden van mensen en staan hen bij in het benutten van hun basisrechten.

Het werkingsgebied van de CAW’s is de Vlaamse Gemeenschap, want naast in het Vlaamse Gewest is ook in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest een CAW actief.

 

Opmerkingen bij de kwaliteit

De gegevens over de CAW’s zijn afkomstig van het elektronische cliëntendossier. Daarbij worden alle vragen geregistreerd en de afhandeling opgevolgd. Toch is het geen unieke personen telling. Komt dezelfde persoon verschillende keren langs met verschillende vragen dan wordt dit als verschillende vragen geteld, terwijl het in werkelijkheid om 1 persoon gaat.

Door een wijziging in het registratiesysteem in 2017/2018 zijn de cijfers moeilijk vergelijkbaar doorheen de tijd.

 

Referenties

Centra Algemeen Welzijnswerk: Jaarverslag

 

Contact 

Stel je vraag