Coronacrisis impact op statistiekproductie

Handen wassenDe blijvende beschikbaarheid van openbare statistieken van hoge kwaliteit blijft ook in deze onzekere tijden belangrijk. Onze prioriteit als Statistiek Vlaanderen blijft bij het produceren en ter beschikking stellen van bestaande statistieken en tijdsreeksen. Deze zijn op termijn immers belangrijk als de basis om de impact van de huidige crisis te kunnen meten. Tegelijk bekijken we waar en hoe we onze kennis en expertise kunnen inzetten om de impact van de huidige crisis zo goed mogelijk in kaart te brengen. Bekijk een lijst van Vlaamse openbare statistieken die een nuttige context kunnen bieden voor de huidige corona-crisis (Pdf - 128 kB).

Statistiek Vlaanderen blijft statistieken publiceren volgens de gecommuniceerde planning en eerder gemaakte afspraken. De planning wordt gemonitord en waar nodig bijgewerkt op onze publicatie-agenda.

Alle medewerkers van het netwerk Statistiek Vlaanderen werken van thuis uit. Ze blijven bereikbaar via mail en telefoon of via het contactformulier vermeld bij de statistieken.

Alle fysieke meetings, vergaderingen en studiedagen zijn geannuleerd. De deelnemers aan reeds geplande bijeenkomsten krijgen persoonlijk een bericht over eventuele digitale procedures om de werkzaamheden verder te zetten.

Blijf op de hoogte via:

Facebook Twitter Linked In

Ontvang onze nieuwsbrief.
Vragen? Contacteer ons secretariaat.