SV-seminarie ‘Datavisualisatie’

Statistiek Vlaanderen organiseert op vrijdag 6 maart 2020 een seminarie over online datavisualisatie. Dit seminarie gaat door in de Polyvalente Ruimte van het Herman Teirlinck-gebouw in Brussel, van 10.00 tot 12.30 uur met aansluitend de mogelijkheid om deel te nemen aan een broodjeslunch.


Maandelijkse seminaries binnen Statistiek Vlaanderen

Begin 2020 is Statistiek Vlaanderen gestart met maandelijkse seminaries om de kennis over kwalitatieve statistiekproductie en -verspreiding binnen ons netwerk te stimuleren en te coördineren. Daarnaast willen we Statistiek Vlaanderen op de kaart zetten binnen de Vlaamse overheid en erbuiten. Op deze seminaries komen experten van binnen en buiten het netwerk aan het woord. We hopen hierbij op de medewerking van al de entiteiten uit ons netwerk.


Programma SV-seminarie ‘datavisualisatie’

Op het seminarie zal gastspreker Maarten Lambrechts ingaan op de do’s and dont’s op vlak van online visualisatie van statistieken, geïllustreerd aan de hand van goede en minder goede voorbeelden. Hij zal ook een vergelijking maken van de mogelijkheden en de voor- en de nadelen van de belangrijkste visualisatietools momenteel beschikbaar op de markt.

Maarten Lambrechts is data journalist, data designer en visualisatie consultant en wordt frequent gevraagd voor opdrachten en opleidingen over visualisatie door nationale en internationale overheidsinstellingen en (media)bedrijven.

Op het einde van het seminarie is een vragenronde voorzien en kunnen de deelnemers in debat gaan met de gastspreker. Na het seminarie worden de deelnemers uitgenodigd om, tijdens een broodjeslunch, verder van gedachten te wisselen.

Concreet
Waar: Polyvalente zaal, gelijkvloers Herman Teirlinck-gebouw, Havenlaan 88, 1000 Brussel.
Wanneer: vrijdag 6 maart 2020
Programma:    
10u00    Ontvangst met koffie
10u30    Maarten Lambrechts: do’s en dont’s bij online datavisualisatie (Online presentatie)
12u00    Vragenronde
12u30    Broodjes


U komt toch ook?

Het volgende SV-seminarie gaat door op woensdag 13 mei 2020 en zal gaan over mobiliteits- en verplaatsingsgegevens. Meer informatie volgt later, maar noteer nu alvast deze datum in uw agenda.

Hebt u zelf een goed idee voor een seminarie van Statistiek Vlaanderen? Laat het dan weten via dit formulier.