Studiedag "Data science for better decisions"

Op dinsdag 17 december 2019 organiseren Statistiek Vlaanderen en het Centraal Bureau voor de Statistiek (Nederland) een eendaagse internationale studiedag over hoe data science kan bijdragen tot betere officiële statistieken. Hoe kunnen nieuwe gegevensbronnen en technieken in een snel veranderende digitale omgeving betere beslissingen ondersteunen? Wat zijn de opportuniteiten van de groei in de beschikbaarheid van data om tot onderbouwde beleidsbeslissingen te komen en wat zijn de bedreigingen van nieuwe tools en technieken om met big data bronnen om te gaan?

Programma
In de voormiddag reflecteren een aantal keynote sprekers over de positie van big data, data science en bijbehorende technieken (zoals machine learning en artificiële intelligentie) in het bredere datalandschap en bekijken ze hoe digitale ontwikkelingen een invloed hebben op beleidsvorming en waarom het beleid nieuwe databronnen nodig heeft.
In de namiddag zullen vier parallelle sessies dieper ingaan op verschillende data science technieken en hun toepassingen alsook de randvoorwaarden die moeten voldaan worden. De dag wordt afgesloten met een panelgesprek.

Praktisch
Wanneer: dinsdag 17 december 2019, van 10u tot 16u
Waar: Brussel, op de site van Tour & Taxis, in de buurt van het Herman Teirlinck-gebouw
Prijs: gratis
Wie: iedereen met een interesse in data, statistieken en data science en de manier waarop zij besluitvorming kunnen ondersteunen.
Taal: Engels

Op de hoogte blijven
Schrijf je nu in om via mail op de hoogte te blijven van het programma en de opening van de inschrijvingen.
De inschrijvingen zullen in september geopend worden.

U kan ook onze Facebook- en Twitterpagina volgen voor meer info.